Det Norske Ibsenkompaniet gjør sitt inntog i Fjæreheia. Med en intenst visuell Peer Gynt som begynner etter mørkets frembrudd meisles Ibsens permanente stempel inn i fjellveggen.
Med utgangspunkt i Geir Moens kritikerroste tegninger kommer Peer Gynt tilbake til Fjæreheia. En av de største publikums-suksessene i Fjæreheia var «Peer Gynt» i Reidar Sørensens skikkelse. Nå er det sønnen Kim Sørensen som har regi-ansvaret for en intens og mektig versjon av Ibsens udødelige klassiker.
Skuespiller og regissør Sørensen mener Peer Gynt snakker til oss alle i alle faser av livet og treffer oss midt i hjertet gang på gang.
Når man hele livet flykter fra ansvar blir alderdommen et møte med et menneske vi kanskje ikke kjenner.
Kim Sørensen spilte selv med i Peer Gynt da det spilte i Fjæreheia i 1998. I samtaler med Sørensen sier han:
«Dette er jo en reise inn i et menneskesinn. Alle sier at Peer lyver, men gjør han egentlig det? Hvem er Peer? Hvem er jeg? Et menneske som ikke blir sett kan ha tilbøyeligheter til å vri på sannheten, men er det løgn? Kan løgnene være sannhet? Et menneske som føler seg usett er et menneske på randen! Blir Peer presset til randen, eller vil han dette? Kan virkelighet være et sted midt mellom sannhet og løgn?»
«Det norske Ibsenkompaniet ble stiftet av Kåre Conradi. Målet med kompaniet er å gjøre Ibsen mer tilgjengelig for det norske folk, men også å ta Ibsen ut i verden. Og bygge en bro mellom norske og utenlandske krefter. Ibsen er en sterk merkevare for Norge – og det er stort potensial ved å tenke internasjonalt, dette er noe kompaniet hegner om.
Det er hentet inspirasjon fra The Royal Shakespeare Company og The Globe i London. Og med denne inspirasjon jobber kompaniet for å lage et tilbud med Ibsen i sentrum som også er rettet mot barn og unge.
Ibsenkompaniet har sin andre produksjon i London i 2022 og har jobber med spennende prosjekter innenfor alt fra AR (Augmented Reality), tegnefilm, bøker for barn og dokumentarer rundt Ibsens liv. Men det store hjertebarnet har nå blitt Fjæreheia.
Ibsenkompaniet ønsker ikke bare å skape gode Ibsenproduksjoner på denne unike arenaen, men de ønsker å bidra til å sette Grimstad og omegn på kartet som et helt unikt sted i verden. Stedet der den unge mannen Ibsen ble forfatteren Henrik Ibsen. Grimstad er Norges Stratford Upon Avon og Det Norske Ibsenkompaniet ønsker å skape entusiasme på alle arenaer og områder.
Med Peer Gynt håper de publikum finner veien til Fjæreheia og at Ibsen finner sitte permanente spillested.
20 – 24 Juli 2022